maandag 13 april 2009

Rio de Janeiro

Rio doet dromen van exotische samba-danseressen, vrouwen en mannen met juiste proporties paraderend op Copacabana en de bekende Cristo op de berg. Maar Rio staat ook bekend om zijn vele favela's, straatgeweld, diefstal en overvallen. Echt bijna alle reizigers die we ontmoetten hebben wel een straf verhaal te vertellen; bestolen, of erger, bedreigd met messen, geweren en zelfs machetes. Wij dus al blij dat we zonder kleerscheuren, met al onze bagage veilig toegekomen waren in de hostel. Tot onze kamergenoot ons verteld dat die de vorige nacht binnen gevallen is door politieagenten. Valse politieagenten. Niet bepaald een rustgevend verhaaltje voor het slapen gaan...











Met niets dan een bankbriefje in het ondergoed of op andere niet voor de hand liggende plaatsen weggemoffeld, trekken we de stad in, op zoek naar die dingen waarvan Rio doet dromen: Cristo Redentor die over Rio waakt, de Pao de Azucar en de (zo goed als) blote billen op Copacabana en Ipanema.











Gelukkig blijven we gespaard van bovengenoemde horrorverhalen, dus voegen we zelf wat spice toe door te gaan parapenten (whaaaaaaaw) boven Rio en de halve finale van de Rio-cup (Vasco da Gama - Botafogo 0-4) bij te wonen in het grootste voetbalstadium ter wereld, het Maraca stadium. ´t Zat weliswaar niet helemaal vol maar 80.000 man horen zingen, dansen en roepen, is toch iets anders dan bv. GBA - Anderlecht!















Alhoewel Rio echt een ontzettend mooie stad is, het is niet fijn constant alert te moeten zijn, dus zakken we af naar een rustig en landelijk schiereilandje in de buurt van Rio: Arraial do Cabo.

Geen opmerkingen: