maandag 13 april 2009

Arraial do Cabo

Een relaxed plaatsje is wat we zochten en vonden in Arraial do Cabo! Omringd door witte stranden en blauwe waters gleed alle "city stress" (jaja, lach maar) hier al snel van ons af. Op zoek naar de beste duikshop en overnachtingsplaats komen we terecht in een gezellige pousada, waar Bert zijn oog laat vallen op een koffer vol Nederlandse boeken. En ja, we zijn weer terecht gekomen bij een uitgeweken Vlaming met zin voor onderneming, want hij heeft in enkele jaren tijd de beste duikshop en pousada in Arraial do Cabo. We worden hier serieus in de watten gelegd en krijgen zelfs verse zelfgebakken boterhammekes met choco als ontbijt!

We investeren in een goede duikbril en snorkel en die komt meteen van pas, want we zien een schildpad zwemmen vanop het strand. Het beestje is wel een beetje schuw en zwemvliezen hebben we niet, dus het blijft bij een korte ontmoeting.

De volgende dag daarentegen, tijdens onze duik, komen we drie van zijn broertjes tegen die absoluut niet bang zijn en waar we een hele tijd gewoon naast kunnen zwemmen. Prachtige dieren! Onze zoektocht naar de zeldzame zeepaardjes is ook succesvol. Het duurt een tijdje vooraleer we door hebben waar te kijken, want in plaats van iets minuscuul zijn deze zeepaardjes 20 cm groot en helemaal een met hun omgeving. Weer een succesvolle duik dus!



Wanneer we 's avonds van onze dagelijkse caipirinha slurpen (aanpassen aan de cultuur he), beseffen we dat we juist vandaag in de helft van onze reis zitten... en bestellen nog een caipirinhake...

Geen opmerkingen: