zaterdag 4 april 2009

De Iguazu watervallen langs twee kanten bekeken

Iguazu is goed op weg om het zevende wereldwonder te worden, gelegen op het drielandenpunt met Argentinië, Brazilië en Paraguay. De moeite waard dus om de spectaculaire watervallen langs zowel de Argentijnse als de Braziliaanse kant te aanschouwen, want de Argentijnse bied je de kans om de watervallen van dichterbij te verkennen, terwijl de Braziliaanse een mooier overzicht geeft.





Het is een beetje sarcastisch... onder een verschroeiende zon van een goeie 37°C, loop je over en onder alle watervallen, maar afkoeling zoeken is onmogelijk want zwemmen is verboden. Bovendien is de Semana Santa begonnen en kraken de wandelpaadjes onder het gewicht van de massa volk. Voor de vele wasbeertjes die hier leven een droom, want ook al staan er overal borden die het voeden van de dieren verbieden, ze krijgen hier een waar feestmaal van empanadas, frieten, eigenlijk alles wat je kan bedenken.

Het hoogtepunt van een bezoek aan Iguazu is ongetwijfeld de Garganta del Diablo (keel van de duivel), waar duizenden liters water naar benden storten en je elkaar bijna niet kan verstaan door het geluid van het neerstortende water!

De volgende dag aanschouwen we dit spectakel ook langs de Braziliaanse kant. Het blijft even indrukwekkend. Het is waar... de natuur is de mooiste kathedraal!











1 opmerking:

Anke zei

hey lieve schatten, blij nog eens wat van jullie gehoord te hebben want het was weer lang geleden... ik zie dat jullie erg genieten van de zuid-amerikaanse stijl :-). geniet er nog maar lekker van en hopelijk tot gauw nog een keertje voor een babbeltje!
Dikke kussen!
Anke